background

Kitzbüheler Alpen - Einfach Bärig

Jun 16, 2018

Einfach Bärig = Gewoon Geweldig

De Kitzbüheler Alpen.
Vanaf de Hohe Salve regio met plaatsen als Hopfgarten en Wörgl, via plaatsen als Westendorf, Brixen im Thale, Kirchberg en Sankt Johann tot helemaal in het Pillerseetal met plaatsen als Hochfilzen en Fieberbrunn. Een aaneengesloten keten van authentieke Tiroolse dorpen en spannende bergtoppen en landschappen die al vele Nederlanders inmiddels hebben mogen verwelkomen. Zowel in de winter als ook in de zomer.
In deze regio bestaat de KAT-Walk, de Kitzbüheler Alpen Trail wandelroute al een aantal jaren. Een meerdaagse wandelroute door de bergen, door het hele gebied.
Voor fietsend Nederland is er nu de KAT-bike. In 3 of 4 etappes de Kitzbüheler Alpen beleven op de mountainbike. In totaal 180 kilometer en 6.250 hoogtemeters liggen klaar om ons te verwennen. In meerdere opzichten. 
Etappe 1 loopt van Mariastein naar Hopfgarten. De regio Hohe Salve. 25 kilometer met 700 hoogtemeters. Prima als ‘opwarmer’.
Etappe 2 loopt van Hopfgarten naar Brixen; 34 kilometer en 1.050 hoogtemeters. Hier kunnen we al kiezen tussen ‘makkelijk’ en ‘gemiddeld’ qua parkoers. Prachtige panorama’s, klimmetjes en afdalingen zijn uiteraard altijd onderdeel van de route.
Bij de 3 e etappe, van Brixen im Thale naar Oberndorf, wordt het echt menens. 53 kilometer lang en we kunnen zowel 2.000 meter omhoog als omlaag. Gelukkig is er onderweg ook nog wat afleiding.
Met etappe 4 komen we aan het andere ‘einde’ van de regio. Deze etappe kent, net als etappe 3, 3 verschillende ‘levels’. Makkelijk, gemiddeld en ‘schwer’. En deze variant is opnieuw meer dan 50 kilometer lang en kent een hoogteverschil boven de 2.000 meter. Op de routes liggen ook verschillende singletrails en een enkel bikepark. Wie onderweg ook nog echt ff wil knallen hoeft daarom zeker niet de auto te pakken. Gewoon ff links of rechts afslaan.
De KAT-bike kun je ook als ‘verwen-route’ beleven. Op de routes liggen meerdere berghutten waar niet alleen het uitzicht tot de verbeelding spreekt maar de almwirtschaft ook zorgt dat de smaakpapillen kunnen worden verwend. En wie overdag de smaak te pakken heeft gekregen kan ’s-Avonds goed terecht in 1 van de 22 KochArt-restaurants die de regio kent. Topkeukens en –koks die met regionale produkten en specialiteiten ware culinaire tovenaars worden. En dat is in combinatie met de typische Tiroolse Gemütlichkeit een garantie voor heerlijke avonden. Zowel hotels als restaurants zijn in verschillende soorten, maten en prijsklassen aanwezig. Uiteraard is menig hotel voorbereid op de komst van de fietsers. Met was- en opbergruimtes voor de fietsen, ontbijtservices etc. En.. als onderdeel van het KAT-bike arrangement kun je je bagage ook van het ene naar het andere hotel laten brengen (!).
’s-Ochtends laat je na het ontbijt je bagage achter bij de balie van het ene hotel en aan het eind van de dag, na afloop van een heerlijk dagje in de bergen en de bijbehorende ‘Einkehr’, pik je je bagage op bij de receptie van het volgende hotel. Om die avond weer lekker ontspannen tijdens het avondeten en bij voorbeeld een afsluitende ‘schnapps’ de bijzondere ervaringen van die dag nog eens met de reisgenoten te ‘evalueren’.


De KAT-bike in de Kitzbüheler Alpen; een buiten-gewone ervaring!


Wil je meer weten?

https://www.kitzbueheler-alpen.com/de/kat-bike/bike-trail.html

https://www.kitzbueheler-alpen.com/nl/