background

BIKE TOTAAL

 • Over Ons

  Bike Totaal


  “Wij houden van fietsen!”


  Er zijn 145 Bike Totaal fietsenwinkels, verspreid door heel Nederland. Er is dus altijd een Bike Totaal vakman in de buurt; of u in Landgraaf, Appingedam,  Enschede of Katwijk woont.

  In de winkels van Bike Totaal staan vakmanschap, kwaliteit en service voorop. Deze kwaliteit zit niet alleen in de service, maar ook in het brede assortiment. Fietsen van merken als Merida, Flyer, QWIC en Dutch-ID zorgen ervoor dat u ruime keus heeft. Dit zorgt ervoor dat de kans klein is dat u ‘nee’ als antwoord krijgt op uw fietsvraag. Ook kunt u bij Bike Totaal terecht als u op zoek bent naar accessoires voor uw fiets. Dit brede assortiment loopt van vrolijke fietstassen van Basil tot banden van Schwalbe en sportieve kleding van AGU. Bike Totaal is er voor alle fietsers!

  De verschillende fietsen en accessoires zijn regelmatig in de aanbieding, zodat u nooit te veel betaalt. U kunt deze aanbiedingen terugvinden in de folder die elke twee weken uitkomt. Mocht u op de hoogte gehouden willen worden van alle acties dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

  Als u bij Bike Totaal een fiets koopt, ontvangt u het Bike Totaal Fietspaspoort met een daarbij gekozen servicepakket. Afhankelijk van het soort fiets en het door u gekozen servicepakket ontvangt u diverse services:

  Bodyscanning

  Met de juiste fietsgeometrie en –houding voorkomt u een hoop fietsklachten. Als u tijdens het fietsen bijvoorbeeld last heeft uw rug, hals, handen of knieën dan kan het zijn dat u verkeerd op uw fiets zit. U bent dan van harte welkom bij Bike Totaal voor bodyscanning. Bodyscanning is een innovatief meetsysteem dat in samenwerking met orthopeden, fysiotherapeuten, fietsers, ingenieurs en tweewielerspecialisten is ontwikkeld. Vijf punten van het lichaam worden gescand: lichaamslengte, schouderbreedte, schouderhoogte, bekkenkamhoogte en vuisthoogte.

  Met deze vijf punten meet de Bike Totaal vakman u binnen een paar minuten op, zonder dat u wordt aangeraakt. De informatie wordt samen met details over uw fietsgedrag (en eventuele bestaande fietsklachten) gecombineerd tot een professioneel advies. Met dit advies wordt in overleg de best passende fiets uitgezocht. De framegeometrie is namelijk van grote invloed op uw zitpositie (rechtop, iets voorovergebogen of zeer sportief). Aan een “verkeerde” fiets kunt u stellen wat u wilt, maar ideaal zitten zal hij nooit.

  Uw fiets wordt vervolgens door de vakman op juiste positie afgesteld. Er wordt o.a. gekeken naar de positie en hoogte van het zadel en het stuur, de handvatten en de pedalen. Zo wordt de fiets op uw lichaam afgesteld en kunt u jaren met plezier kilometers maken!

  Zadelmeting

  Tijdens een fietstocht is bijna niets zo vervelend als zadelpijn. Gelukkig kan de Bike Totaal vakman u helpen om het perfecte zadel te vinden. Wat voor de een namelijk werkt, kan voor de ander juist zadelpijn opleveren. De pijn kan komen door bijvoorbeeld een te smal, te breed, te zacht of te hard zadel.

  Om erachter te komen welk zadel het beste bij u past, kijkt uw Bike Totaal vakman met een meetsysteem naar de afstand tussen uw zitbeenderen. Dit bepaalt voor een groot deel welk zadel het beste bij u past. Mocht u specifieke klachten hebben, bijvoorbeeld met uw rug, benoem deze dan altijd bij het gesprek. Zo kan er een gedegen advies uitgebracht worden op basis van de meting en uw informatie.

  Ook een goede afstelling van het zadel is belangrijk; op de juiste hoogte, wat meer naar voren of naar achteren en eventueel wat gekanteld. Uw vakman zorgt ervoor dat dit goed afgesteld wordt om zo het meeste plezier uit uw fiets en zadel te halen.

  Fietspaspoort

  Bij aankoop van de fiets worden uw gegevens genoteerd. U ontvangt daarna een e-mail met een activatielink. Vervolgens kunt u altijd inloggen om uw dossier te bekijken. Hierdoor heeft u 24/7 online toegang tot alle gegevens van uw fiets. Dit is erg handig voor bijvoorbeeld diefstalaangifte. In uw digitale dossier vindt u onder andere de gebruiksaanwijzingen, financiële papieren en de sleutelservice. Ook wordt u op het opgegeven emailadres automatisch uitgenodigd voor de servicebeurten. Zo kunt u dit nooit meer vergeten! Vervolgens kunt u digitaal of via de telefoon een afspraak inplannen voor de servicebeurt wanneer het u uitkomt.

  5 jaar garantiepakket*

  Als u een nieuwe e-bike koopt bij een Bike Totaal winkel dan krijgt u het Bike Totaal Fietspaspoort. U kunt dan in veel gevallen kiezen voor het 5 jaar garantiepakket. Stel dat de dure accu of motor kapot gaat, dan heeft u recht op vakkundige reparatie of vervanging. Zo heeft u de zekerheid dat u 5 jaar lang optimaal kunt blijven fietsen.

  Daarnaast biedt het kopen bij Bike Totaal winkels nog andere voordelen zoals een proefrit voor de aankoop, het rijklaar maken van de fiets, haal- en brengservice en het gebruik van een leenfiets tijdens een reparatie. U kunt bij uw Bike Totaal vakman om de hoek informeren welke services zij bieden bij de aankoop van een fiets.

  *Vraag naar de voorwaarden.