background

CYCLON

 • Over Ons

  Cyclon


  Cyclon keeps your bike Smiling

  Het juist onderhouden van de fiets wordt door veel fietsliefhebbers nog steeds onderschat.
  Wassen, poetsen, reinigen en smeren. Een schone fiets ziet er niet alleen beter uit, maar rijdt ook lekkerder! Daarnaast verleng je de levensduur van ketting en tandwielen aanzienlijk door deze goed gesmeerd te houden.

  Alle Cyclon producten zijn ontwikkeld uit passie voor de wielersports. Meer dan 30 jaar geleden ontwikkelde de oprichter van Cyclon, Leen Boers, zijn eerste hoge kwaliteit ketting-smeermiddel. In de jaren daarna hebben we een complete lijn met reinigings-, smeer-, bescherm- en onderhoudsmiddelen ontwikkeld.  Speciaal voor de veeleisende gebruiker.
  Het verbeteren van onze bestaande en het ontwikkelen van nieuwe producten is onze dagelijkse passie. We doen er alles aan ‘to keep your bike smiling!

  Als u een echte fanatieke fietser bent of iemand die alleen het beste voor zijn fiets wil, dan hebben wij de producten voor u! We hebben nu ook complete pakketten met alle producten voor het reinigen, smeren, beschermen en groot onderhoud. Of stel je eigen assortiment samen met wat je nodig hebt voor het onderhouden van jouw fiets. We hebben kits beschikbaar voor de Racefiets, de Mountainbike en de E-Bike.

  Om het onderhoud nog eenvoudiger te maken, biedt Cyclon kant en klare sets aan voor de meest gangbare klusjes tijdens het bikeonderhoud.

   

  Stappenplan:

  Stap 1:
  Met de biologisch afbreekbare Bike Cleaner kun je zowel frame als draaiende delen van de fiets inspuiten, even laten schuimen/intrekken en daarna afspoelen met water. Tijdens het afnemen met water is het gebruik van een spons en eventueel het harde borsteltje aan te raden. Bike Cleaner droogt streeploos op en kan gebruikt worden op zowel matte, als glanzende lakken.

  Stap 2:
  De Bike Cleaner rekent ook af met vuil op de ketting en tandwielen. De moeilijk bereikbare plekjes kun je met de dunne borstel of met het krabbertje makkelijk bereiken om zo aangekoekt vuil los te krabben. Let op: gebruik niet de spons om de ketting schoon te maken, maar het daarvoor bestemde harde borsteltje.

  Stap 3:
  Na het schoonmaken van de ketting kun je met de Course Spray eenvoudig de ketting voorzien van een goede smering waardoor de fiets lekker licht blijft trappen.

  Stap 4:
  Als alles mooi schoon en droog is kun je met de Instant Polish Wax een mooie glanzende beschermlaag aanbrengen zodat het resultaat van het poetsen ook langer zichtbaar blijft!

  Klaar voor de volgende rit!