background

AGU

 • Over Ons

  AGU

  AGU is een leverancier van fietsaccessoires.
  AGU levert eigenlijk alles voor de fiets, behalve de fiets zelf.
  In 1966 ontstaat AGU, Alkmaarse Groothandels Unie vanuit een fusie.
  De grote doorbraak op het gebied van fietskleding komt voor AGU als het de prijs wint voor ‘beste regenpak’. De prijs, die wordt uitgereikt door de toenmalig minister Westerterp, krijgt het regenpak vanwege de details en afwerking. Fietskleding wordt in 1978 voor AGU een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering.
  De filosofie ‘designed to feel good’ komt terug in het comfort en de afwerking van de fietskleding van AGU. Op dit moment produceert AGU fietskleding, fietsschoenen, handschoenen, fietstassen, zonnebrillen en regenkleding.

  In de serie 2018 van Ga Fietsen presenteren we 3 productcategorien van AGU.

  Regenkleding

  Regenkleding is er in verschillende soorten en maten. Denk aan functionele regenkleding voor woon-werkverkeer, technische regenkleding voor de sportieve fietser op een racefiets of mountainbike en aan fashion regenkleding die ook bij droog weer prima gedragen kan worden. Dat is maar goed ook, want elke Nederlander weet dat het in ons land niet 365 dagen per jaar droog is. De trend van de laatste jaren is dat regenkleding steeds modieuzer wordt en prima kan dienen als vrijetijdskleding. AGU loopt in de ontwikkeling van rainfashion voorop.

  Met de regenkledingintroducties is AGU een nieuwe weg ingeslagen. Onder de naam Rainfashion zijn nieuwe jassen en accessoires geïntroduceerd die allang niet meer alleen bedoeld zijn voor als het regent. Natuurlijk zijn functionele kwaliteiten nog altijd essentieel, maar het oog heeft nu ook wat. Deze kleding is fashionable, eigentijds en ook prima te dragen als er geen regenbui dreigt. Dit komt tot uiting in het design en kleurkeuze, nieuwe luxe materialen, verbeterde pasvorm en modieuze details, die het product net dat beetje extra geven. Het is dus een perfecte combinatie van fashion en functionaliteit.

  Meer weten? Klik hier.

  Fietstassen

  Of je nu je reparatiesetje, je tablet, de dagelijkse boodschappen of je complete kampeeruitrusting inclusief pannenset wilt meenemen: er is altijd een AGU fietstas of tassenset die precies past bij je behoefte. Ga onbezorgd op pad met waterdichte of waterafstotende tassen, gemaakt van oersterke materialen en voorzien van eigentijdse eigenschappen. De lichtgewicht fietstassen van AGU, makkelijk los te klikken en mee te nemen, zijn synoniem aan bedieningsgemak in combinatie met modern design. Modieus of sportief, zadeltas, stoere stuurtas of robuuste dubbele fietstas, waterafstotend of 100 procent waterproof: AGU heeft voor ieder doel en ieder weertype een perfecte reismaat.

  De Urban Series, een collectie fietstassen met de nadruk op fashion en functionaliteit, verdient extra aandacht. De tassen zijn extra stevig en dus geschikt voor dagelijks gebruik. Ze hebben een stoere, moderne uitstraling. De tassen zijn uitgevoerd met het oersterke KLICKfix-systeem waarmee je de fietstas met een simpele klik los kunt halen en ook net zo makkelijk weer vastzet.

  Meer weten? Klik hier.

  Fietskleding

  Bestand zijn tegen ieder weertype én flitsend voor de dag komen op de fiets: AGU denkt aan allebei en tegelijk.. Een lekker voorjaarszonnetje of een  fikse bui, voor alle weersomstandigheden heeft de fietskleding van AGU een oplossing. Met innovatieve materialen die zich in de praktijk al hebben bewezen, een fijne snit en wielervriendelijke, warme stoffen om nóg harder te fietsen.

  Zodat ook jij de beste, de snelste en/of de mooiste kunt zijn.

  Meer weten? Klik hier.