background

MERIDA

 • Over Ons

  Merida


  Merida is inmiddels meer dan 20 jaren actief op de Nederlandse markt. Vanaf 2010 vanuit het indrukwekkende Experience Center in Apeldoorn. Hier kan niet alleen de volledige collectie worden bekeken, maar kunnen de bikes ook direct getest worden in de prachtige natuur rond het Experience Center dat aan de buitenkant (Veluwe) van Apeldoorn is gelegen.

  Merida-oprichter Ike Tseng (1932-2012) richtte in 1988het zelfstandige merk Merida op. Volledig in lijn met de ondernemingsfilosofie werd in de daarop volgende jaren een uitgebreid productassortiment van technologisch hoogwaardige en internationaal erkende fietsen met de drie lettergrepen ‘Me-Ri-Da’ opgebouwd.

  De drie lettergrepen “Me-Ri-Da‘ betekenen vrij vertaald “de intentie om alleen mooie en hoogwaardige producten te maken waarmee idereen op een zo prettig mogelijke manier zijn bestemming bereiken.”
  En dat is precies waar Merida voor staat.

  In onze afleveringen presenteren we de Scultura Disc 4000 Juliet als onze racefiets.

  Dit model is met het volledig carbon frame hydraulische schijfremmen het topmodel van de Scultura Juliet reeks. De Scultura Juliet modellen bieden dames extra comfort door een speciaal dames zadel en een aangepaste zithouding.

  Hydraulische schijfremmen hebben meer remkracht dan velgremmen en bieden constante prestaties, ongeacht de omstandigheden.
  De Shimano 105 2×11 afmontage maakt de Scultura Disc 4000 Juliet een perfecte racefiets voor de veeleisende sportieve wielrensters.
  De 25mm banden geven deze fiets een comfortabel rijgedrag zodat je moeiteloos lange tochten maakt.

  Specs:
  + Scultura Disc CF2 carbon frame + voorvork
  + Hydraulische schijfremmen met 160mm schijven
  + Shimano 105 2×11 aandrijving
  + Shimano 105 crankstel
  + Speciaal dames zadel
  + Aangepaste zithouding

  N.B. Ook geschikt voor 28 mm banden.

  Een fantastische fiets waarmee we niet alleen de kasseien van Vlaanderen bedwingen maar ook de bergtoppen rond Innsbruck en zelfs diens ‘Highway to Hölle’.

  Voor off-road in de Alpen gaan we ‘gemotoriseerd’, met trapondersteuning aan de slag.
  De bergen vragen niet alleen extra kracht maar ook extra aandacht (veiligheid) en aangezien we vooral ook plezier aan onze tochten willen beleven maken we graag gebruik van deze ondersteuning.
  (Overigens is in de Alpen de E-mountainbike meer gemeengoed geworden inmiddels dan uitzondering, dus……).
  Onze metgezel is de eBIG-NINE 600 .Een sportieve e-mountinbike die is uitgerust met de nieuwe, soepele en krachtige Shimano STePS E8000 middenmotor en een 500Wh accu. Hiermee zijn ook in heuvel- of bergachtig terrein langere ritten geen enkel probleem. Dankzij de krachtige E8000 motor is geen berg te hoog of te steil. De Manitou Machete Comp Air voorvork zorgt voor het nodige comfort en controle op ruige ondergrond en dankzij de hydraulische schijfremmen beschik je over meer dan genoeg remkracht.

  Specs:
  + Shimano STePS E8000 middenmotor
  + 500Wh accu
  + Manitou Machete Comp Air voorvork
  + Krachtige Shimano hydraulische schijfremmen
  + Shimano Deore 10 speed derailleur.

  En aangezien we in ‘buitengebieden’ weleens een combinatie van ‘verhard’ en ‘onverhard’ tegen komen mochten we ook de Silex 7000 gravelbike uitproberen.
  Een gravel bike is de ideale fiets voor avontuurlijke ingestelde fietsers die niet willen dat je van te voren moet beslissen of je bij de volgende splitsing links of rechts gaat. Je gaat simpelweg de kant op die je wil zonder na te hoeven denken of je wel de geschikte fiets hebt meegenomen. Dankzij de comfortabele zithouding maak je moeiteloos lange tochten en de 35 mm brede gravel banden zorgen voor grip op elke ondergrond. Silex graval bikes zijn ook uitermate geschikt voor de nieuwe variant op backpacken; bikepacken. Het frame is geschikt om uit te rusten met speciale bikepacking tassen zodat je lichtgewicht kunt rondtrekken met je fiets om zo de mooiste afgelegen plekken te ontdekken.

  Specs:
  + Silex CF2 carbon frame
  + Shimano Ultegra afmontage
  + Shimano Ultegra 50-34T crankstel
  + Shimano Ultegra hydraulische schijfremmen
  + Comfortabel Prologo Scratch Wide zadel
  + Comfortabel Merida Expert Oval stuur
  + 35 mm brede gravel banden.

  Paradepaardjes en daarmee optimale begeleiders van onze spannende, avontuurlijke tochten.
  Wil je meer ontdekken van Merida, kijk dan op onze website: www.merida.nl
  Of beter nog… kom eens langs bij ons in Apeldoorn!