background

FLYER

 • Over Ons

  Flyer


  Flyer is in Zwitserland ‘geboren’.
  De Zwitser Philippe Kohlbrenner was een jonge metselaar met passie voor technologie.

  Hij woonde 20 jaar geleden op de Lueg heuvel en werkte in het dal in Obernburg. In zijn pauze ging hij op zijn fiets naar huis om samen met zijn vrouw de maaltijd te genieten. Hij worstelde om de berg op te komen en kwam vermoeid thuis, dit bracht hem op het idee om zijn fiets motoriseren. Hiervoor gebruikte hij een ruitenwissermotor van een vrachtwagen en een auto accu. Philippe Kohlbrenner ontwierp hierdoor de eerste FLYER met middenmotor.

  De zwitserse precisie en focus op kwaliteit en duurzaamheid staan nog altijd centraal in de productie van de Flyer-fietsen.

  Flyer staat ook voor innovatie.
  FLYER heeft het FIT-systeem ontwikkeld, dit is nieuwe technologie die uniek is op de markt. Het FIT-systeem staat voor FLYER Intelligence Technologie. Dankzij het FIT-systeem kan de FLYER e-bike te allen tijde optimaal presteren. Meer weten? Klik hier.

  Voor onze afleveringen hebben we gefietst op fietsen uit de tour- en de urban-collectie.

  GoTour

  De Tour-modellen zijn al langer de bestsellers onder de e-bikes van Flyer.

  De afgelopen tijd zijn deze nog verder verbeterd. Frames met modern design en een lage instap, een nieuwe, krachtige motor en een verbeterd kleurendisplay met bedieningsunit.
  Betrouwbaarheid is de belangrijkste eigenschap van deze serie.”

  Fervente toerfietsers komen in dit segment uit bij de Gotour4 en Gotour5. De Gotour4 is er met 26-inch-wielen (framematen: XS, S, M) en de Gotour5 met 28-inch-wielen (framematen: S, M, L). Voor meer comfort en veiligheid is  FIT geinstalleerd . Met de simpele bediening, het hoge comfortniveau en de behoorlijke reikwijdte zijn de Gotour4 en Gotour5 geschikt voor met name regelmatig gebruik en (middel)lange vrijetijdstochten. De modellen zijn er in de klassieke kleuren wit en zwart.

  De Gotour6 is eerder een e-bike voor alledaags gebruik. Het frame heeft een trendy look. Daarnaast zijn onderdelen als de Powertube-accu en de Bosch-motor volledig geïntegreerd voor een nog strakkere uitstraling. De Gotour6 is standaard voorzien van een stille Bosch-motor en biedt enkele meeropties. Zo kunnen fietsers bij voorbeeld bij aanschaf kiezen voor een onderhoudsarme riemaandrijving. Meer weten? Klik hier.

  Upstreet

  De Upstreet is een e-bike voor in de stad of forens. Deze elektrische fiets heeft een vooruitstrevend design en beschikt over enkele slimme snufjes. De accu is geïntegreerd in het frame en bovendien heeft de e-bike standaard een grootlichtfunctie en navigatiesysteem.

  Als fietsers dat wensen kunnen zij kiezen voor een uitvoering met onder meer hartritmesensor, riemaandrijving en FIT. Ook is er keuze tussen twee accu’s met wisselende capaciteit: 432 en 621 wattuur. Hoe groter de inhoud, hoe groter de actieradius. De e-bike schakelt traploos met NuVinci Harmony dat zowel automatisch als handmatig is te bedienen. De Urban-fiets is er in verschillende framekleuren: antraciet (mannen en vrouwen), rood (vrouwen), blauw (mannen).

  De Upstreet5 is er als ‘gewone’ e-bike (ondersteuning tot 25 kilometer per uur) en als speed pedelec (ondersteuning tot 45 kilometer per uur). Meer weten? Klik hier.

  Meer weten over Flyer? Klik dan hier voor de homepage van de website.